Uw partner voor het sorteren van bloembollen!

Stel uw eigen installatie samen
Wij helpen u graag bij de oriëntatie naar een nieuwe verwerkingslijn

Het hangt natuurlijk wel af van een aantal keuzes die het best passen bij uw bedrijfsvoering.
Hieronder kunt u deze keuzes maken.

Welke bloembollen wilt u verwerken?

Verwerkt u tulpen- en gladiolenbollen óf lelie- en zantedeschia/calla bollen?

Wilt u de bollen droog of nat verwerken?

Als de tulpenbollen bijvoorbeeld gevoelig zijn voor zuur, kiest u natuurlijk voor een droge verwerking. Anderzijds kan een zware kleigrond u ertoe dwingen om bollen toch te ontdoen van een kleikap door middel van een wastrommel.

Zijn uw bollen al gepeld?

Zoekt u een verwerkingslijn om o.a. bollen te pellen of zijn de bollen al gepeld?

Zeeflijn of sorteer- en verwerkingslijn?

De zeeflijnen van SchoutenBercomex worden gebruikt voor de eerste opschoning bij bollen die direct vanaf het land worden ingeschuurd. Daarnaast wordt vuil en een eerste sortering in dit stadium al gemaakt.
De SchoutenBercomex sorteer- en verwerkingslijnen worden gebruikt voor het ontklisteren, voorsorteren, pellen, inspecteren en sorteren van bloembollen.

Normale of hoge capaciteit verwerken

De SchoutenBercomex sorteer- en verwerkingslijnen komen in vele opstellingen en breedtematen. We bouwen altijd op klantwens. Een basisonderscheid kan gemaakt worden tussen een 120cm brede verwerkingslijn en een 160cm brede verwerkingslijn voor een hoge capaciteit.

Het plantgoed sorteren of een tel- en leeslijn benodigd?

Een aantal bollenverwerkers hebben de voorkeur om het plantgoed gelijktijdig te sorteren naast de pellijn. In deze gevallen biedt de SchoutenBercomex Plantgoedlijn uitkomst, ook te combineren met een narcissenbreker voor de verwerking van narcissen. De tel- en leeslijn is een vast onderdeel bij het afleveren van de leverbare bollen.

Wilt u de bollen droog of nat verwerken?

Als de tulpenbollen bijvoorbeeld gevoelig zijn voor zuur, kiest natuurlijk voor een droge verwerking. Anderzijds kan een zware kleigrond u ertoe dwingen om bollen toch te ontdoen van een kleikap door middel van een wastrommel.

Wilt u de bollen wegen en tellen of behoeft u een pluislijn?

Bij het pluizen van de leliebollen wordt vaak een eerste sortering gemaakt en afstaarters zorgen ervoor dat de gerooide lelies zo goed mogelijk worden ontdaan van hun wortels. Met de weeg- en telmachines worden bollen verwerkt met een hoge capaciteit en nauwkeurigheid.

De Cuppen weger (MSE) of een "handjes"-overbrengunit (de Leliesort)?

De MSE machine is speciaal voor de bloembollenverwerking aangepast met bijvoorbeeld een beter cuppentransport, afscherming tegen stof, etc. En heeft een capaciteit van maximaal 5 cups per seconde per spoort (18.000 stuks per uur). De Leliesort haar belangrijkste verbetering is de nieuwe manier van wegen van de bol in combinatie met een "handjes"-overbrengunit. Deze "handjes"-overbrengunit brengt de bol van de verenkelaar naar de cup zonder beschadiging aan de bol. Daardoor zijn ook een hogere snelheid en capaciteit voor het verwerken van de bollen mogelijk. Een capaciteit tot 8 cups per seconde per spoor. (28.800 stuks per uur).

 1. uw naam(*)
  Ongeldige invoer
 2. Bedrijf
  Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. (*)
  Ongeldige invoer

ballen